Ceglédcity

Mostmár meg Cegléd is "city" lett. Mégilyet!
Korszakalkotó menetrendújítás következtében Ceglédről óránként az eddigi kettő helyett három vonat célozza meg Pestet. Jóllehet, a háromból kettő koszkalitka csak intercity pót-, és helyjegy birtokában élvezhető, de legalább el lehet mondani Európának, hogy kéremszépen itten elővárosi vasút van.
Természetesen a járatsűrűség növelése a vagonszám csökkentésével arányban történt. Tehát a kedves utasok a jól megszokott nyomorgástól, állva zötykölődéstől nem foszttatnak meg.
Ez egész elképesztően fantasztikus! És ezúton is követelem, hogy vonják meg a diákkedvezményt, de azonnal és végleg, mert ezért a szuper szolgáltatásért, aminek az ára már évek óta az infláció többszörösével drágul, és a minősége a béka seggének köbével romlik, szeretnék végre teljes árat fizetni! Nem is szeretnék, akarok!
Hál'istennek fogok is, mert Cegléd és Budapest közt buszjárat - tehát alternatíva, tehát verseny, tehát szabadpiac - nincsen. Még több koszt, még drágább jegyeket, még büdösebb kallereket, ez az egyetemista ifjúság vágya!

- írtam fel, tavaly december 12-én, amikor hirtelen Cegléd is intercity állomás lett. A büdös kaller igaz, egy férfi volt, olyan lábszaggal rendelkezett, hogy mikor belépett a kocsiba, már lehetett érezni.

Nincsenek megjegyzések: